23 maaliskuuta, 2010

Thaimaan matkan suunnittelua..

Tammikuussa tuli sitten aikalailla ex tempore varattua matka Thaimaahan. Mielessä oli jo pitkään pyörinyt, että siellä tahtoisi käydä, mutta nyt iski jokin "pakko päästä"-idea :D Noin viikon pähkäilyn jälkeen tuli siis varattua Krabi-Khao Lak 6.12-21.12.2010 :)

Oli jo aika lailla heti selvää, että pakettimatkalla lähdetään tällä kertaa. Bangkok olisi ainaki itseäni kiinnostanut myös, mutta koska yhdistelmät sinne on aina Hua-Hiniin, Cha-Amiin tai muihin Siaminlahden kohteisiin, jää Bangkok ensikertaan koettavaksi. Tuo Siaminlahden alue raakattiin ihan sillä perusteella pois, että halutaan hyvät rannat, joissa tarpeeksi kirkasta vettä esim. snorklailuun. Ensi kerralla vois sitten ottaa lennot Bangkokiin ja järkkäillä loput itse ;)

Eli Etelä-Thaimaan kohteita tutkimaan...
Phuket tuntui jo heti alkuun turhan turistirysältä; ei kiinnosta kuunnella näitä myyjien "Terve terve! Anttilan hinta, Stockmannin laatu"-huuteluita, jos sinne asti matkustaa.. Ja kun kuitenkin kaksitaan lähdettäisiin ei mitään varsinaista biletyslomaakaan haeta (vanhaksi tullut :D). Toki Phuketissakin on rauhallisempia alueita ja useita rantoja.
Krabi taas tuntui jo heti alusta alkaen kiinnostavalta: paljon tekemistä > snorklailua, retkitarjonta runsasta, kalliokiipeilyä, patikointia, jonkin verran shoppailumahdollisuuksia ja hyvät rannat + kirkkaat vedet sekä paljon lähisaaria, joille tehdä retkiä. Eli Krabi päätettiin toiseksi kohteeksi; tai no, minä päätin :D
Tarkemmin tuo Krabin paikka on siis Ao Nang.

Olin siis saanut myös päähäni, että olisi kiva ottaa kuitenkin joku yhdistelmämatka ja olla toinen viikko eri paikassa. Tämä ehkä siksi, että kun kuitenkin
katseltiin vähän rauhallisempia paikkoja, niin ei käy aika sitte ainakaan pitkäksi kun vaihtuu puolivälissä maisemat ja hotelli. Tietysti tämä myös rajasi paljon kohdevaihtoehtoja ja etenkin, kun oltiin matkatoimiston kautta varaamassa. Esimerkiksi Koh Samui, Koh Tao ja muut sen alueen saaret ei onnistu valmiilla matkapaketeilla yhdistää Krabiin. Toki näissä olisi jo siirtymämatkaakin ollut jonkin verran eli melkein lentäen olisi mentävä.

Ensin mietin toiselle viikolle Koh Lantaa, joka on siis pienehkö saari Krabin eteläpuolella, mutta jotenkin tuntui, että saari ei kuitenkaan ole niin hyvä idea kokonaiseksi viikoksi. Siellä kun ei sen kummempia aktiviteetteja ole ja toki sieltä pääsee sitten muualle, mutta on se aina oma hommansa seikkailla niillä lautoilla joka kerta ja myös tulo- ja menomatka pitenee aika kivasti kun tulee ensin Krabista siirtyminen maita pitkin ja vielä lauttamatka päälle. Lisäksi koska ajankohta matkalle on joulukuun alku saattaa noilla saarilla vielä sataa jonkin verran. Eipä se sade nyt matkaa pilaa, mutta vaikutti päätökseen osaltaan.

Toiseksi viikoksi tuli valittua siis Khao Lak, joka sijaitsee jonkin matkaa Phuketin yläpuolella.
Khao Lak on siis rauhallisempi paikka. Toki sielläkin turismia on, mutta en usko, että yhtä paljon kuin Ao Nangissa.

Khao Lak sijaitsee myös aivan sademetsän kupeessa, pääsee viidakkoseikkailemaan, jee :p
Ajatuksena oli myös, että pääsee halutessaan piipahtamaan siellä Phuketissa.

Ajankohdasta sen verran, että tuo joulukuun alku oli selkeästi edullisempi kuin alkuvuosi, joulusta ja uudesta vuodesta nyt puhumattakaan. Ja kun kesälomaa ei meillä kummallakaan ole, niin tuo on ihan hyvä aika, onpahan jotain mitä odottaa :)

Thaimaan sää jaetaan siis yleensä kolmeen vuodenaikaan:
Kuumaa ja kuivaa:
helmikuu-toukokuu, keskilämpötila +34 C ja kosteusprosentti on n. 75%

Sateista, mutta myös aurinkoista:
kesäkuu-lokakuu, keskilämpötila +29 C ja kosteusprosentti on n. 87%
"Kylmin" ajanjakso:marraskuu-tammikuu,lämpötila +20-32 C ja kosteusprosentti on alhaisempi kuin muuten.
Etelässä koko vuoden keskilämpötila on kuitenkin +28 C

Yleensä high season sijoittuu välille marraskuu-maaliskuu.

Eniten tietoa kohteista ja Thaimaasta yleensä on tullut haettua varmaankin thaiklupi.fi:n foorumista http://thaiklupi.fi/
Jonkin verran myös http://www.pallontallaajat.net mutta siellä keskitytään sitten enemmän ihan reppureissaam
iseen.
Sekä muualta internetin ihmeellisestä maailmasta..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti